viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 05.12.23 @ 22:55

Hit komedija “Ko je lud” otvara 5. izdanje Busovačkog kazališnog festivala BuFEST Busovački kazališni festival (BuFEST) ulazi u svoje peto izdanje s obećanjem bogatog i zanimljivog programa. Ovogodišnji festival započet će 11. 12. 2023. godine u holu Srednje škole “Busovača” izvedbom predstave “Ko je lud”, koja je zakazana za 20 sati. Cijena ulaznice je 5 KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnja predstave, koja nosi režiserski potpis Mirze Begovića, pratit će čovjeka koji se suočava s psihologom. Ono što se čini kao jednostavan zadatak brzo prerasta u ispit gdje postaje teško odrediti tko je zapravo lud. Ova komedija karaktera na duhovit način prikazuje apsurdnost “ganjanja papira”, što je problem koji je gotovo univerzalan u svim bivšim jugoslavenskim republikama. Kroz smijeh i komediju, predstava progovara o aktuelnim društvenim problemima, postavljajući pitanje granica ljudske banalnosti i svijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavne uloge u predstavi tumače Adem Smailhodžić i Zlatan Školjić, čije izvedbe obećavaju gledateljima nezaboravno iskustvo.

BuFEST nije samo o predstavi “Ko je lud”. Ovaj kazališni festival, koji je prvi put održan 2019. godine, rezultat je suradnje udruge UZOR i Gradskog kazališta mladih Vitez. Tijekom četiri godine postojanja, BuFEST je pružio publici izuzetno kvalitetan kazališni sadržaj i postao nezaobilazno događanje u kulturnom životu Busovače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim glavne predstave, festival će obogatiti i nastupi drugih kazališnih skupina iz Bosne i Hercegovine, pružajući posjetiteljima raznolik i inspirativan kazališni doživljaj. Pokrovitelji festivala su Federalno ministarstvo kulture i sporta te Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta ŽSB.

BuFEST 2023. obećava ne samo smijeh već i duboke poruke koje će ostati s gledateljima nakon završetka festivala. Zato rezervirajte svoje mjesto i pripremite se za kazališnu čaroliju koja će obogatiti vaše prosinačke večeri.

Oglasi
LM