viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 26.03.24 @ 20:38

Srednja škola Vitez, pod mentorstvom profesorice Sanje Babić- Ðulvat organizirala je književni susret svojih učenika sa Almirom Alićem, dvostrukim dobitnikom nagrade “Marko Martinović Car” .

Književni susret je održan večeras u zgradi Napretka, gdje je riječi dobrodošlice uputila Gordana Mišković, predsjednica HKD Napredak Vitez. Viteški srednjoškolci su iskoristili priliku i razgovarali sa književnikom Almirom Alićem, komentirali njegove priče, pisanje, teme koje su na marginama našega društva, ali i postavljali pitanja o određenom stilu i razlozima pisanja. Ono što je književnik Alić posebno istaknuo, ne piše da se šali ili izazove humor koji će se mnogima svidjeti, piše o temama i na način da izazove promišljanje kod čitatelja. Kroz razgovor je dodatno poručio da mladi ljudi nastave ovako kvalitetno čitati, jer svako postavljeno pitanje tijekom književnog susreta, rezultat je kvalitetnog i zrelog čitanja.

OGLAS

Inače, ovaj književni susret se održava uz podršku Alumni asocijacija Druge gimnazije Sarajevo i Instituta za razvoj mladih Kult, a voditeljica projekta Mladi kritičari je profesorica Dženeta Ajanić, koja je i nazočila večerašnjem susretu u Vitezu. U osnovi, projekt promovira čitanje suvremenih domaćih i regionalnih autora i čitanje generalno. Sudjeluju tri škole, UWC Mostar, Srednja škola Vitez i Druga gimnazija Sarajevo. U svakoj od škola osnovani su čitateljski klubovi, koji su dobili tri knjige na čitanje, a čiji autori će gostovati u pomenutim školama. Sudionici projekta će unutar klubova razgovarati sa piscima, te u svojoj lokalnoj zajednici organizirati književne večeri za širu publiku. Osim toga, prolaze kroz radionice za pisanje književne kritike i na kraju će najbolje napisane kritike i objaviti.

OGLAS

U glazbenom dijelu večeri sudjelovali su Sofija Ćosić na glasoviru, te Davor Mišković i Mihael Mišković na harmonici, inače članovi napretkovih sekcija.

OGLAS
Oglasi
LM