viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 23.10.23 @ 12:33

U organizaciji HKD Napredak Podružnica Odžak HKD Napredak Glavna podružnica Mostar u ponedjeljak, 23. listopada 2023. godine s početkom u 19 sati u prostorijama Pastoralnog centra u Odžaku bit će otvorena izložba  „Stećci – svjetska baština UNESCO-a.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o pokretnoj izložbi na kojoj će se prezentirati umjetničke fotografije stećaka s lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a na području Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve fotografije su upotpunjene detaljnim tekstualnim objašnjenjima, na hrvatskom i engleskom jeziku, uključujući opis područja na kojem je stećak fotografiran te pojedinosti o samom spomeniku.

Ovaj projekt, a kojeg je osmislio i priredio Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak, afirmira internacionalnu i prekograničnu suradnju, kulturnu povezanost, promovira zajedničku kulturnu baštinu te ima za cilj osnažiti i potaknuti daljnju zajedničku suradnju i kao takav dobio je i potporu Ministarstva kulture i športa Federacije Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O izložbi će govoriti povjesničar i arheolog Ante Vujnović.

Glavni cilj ove izložbe je predstavljanje stećaka publici u Odžaku i svima koji cijene ovo veoma vrijedno kulturno bogatstvo koje je prepoznato i od strane UNESCO-a.

Oglasi
LM