viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 23.09.23 @ 13:29

Ranije smo pisali, ovih dana provode se završne aktivnosti na povećanju vidljivosti ranosrednjovjekovne utvrde Škav u tadašnjem rudarskom naselju Večeriska (danas je to Gornja Večeriska, točnije dio toga naselja koji graniči sa Zaseljem).  

Podsjetimo, za prve znatiželjnike, za danas 23.9.2023. je u okviru manifestacije ,,Dani Marka Martinovića Cara-2023.” bilo najavljeno svečano otvaranje info ploče, na okretištu autobusa kod česme u Gornjoj Večeriskoj, uz prigodan program, a odmah potom bi bila izvedena koreodrama Doba Znahora, na uređenom platou ispred velike špilje, autentičnog ambijenta iz romana Vrač i opat, međutim program se otkazuje te će javnost biti informirana o novom datumu.

OGLAS

Kako bi ispoštovali svoje prijatelje i i sve zainteresirane za ovaj kulturni događaj, iz Napretka su promjenili plan te će umjesto gore navedenih aktivnosti u prirodi, u domu HKD ,,Napredak” u Vitezu s početkom u 19:00 biti održana promocija romana književnika Ante Zirduma ,,Opat i vrač”, kada će biti upriličena i jedna scena iz najavljene koreodrame Doba Znahora.

OGLAS
Oglasi
LM