viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 28.09.23 @ 14:48

Nakon što su proteklog vikenda publiku oduševile predstave “Taximetar” GKM-a Vitez i HAK-a Travnik te “Palata smijeha” DIS teatra iz Banja Luke, kazališni dani u Vitezu nastavljaju se ovoga vikenda s tri nove predstave. Sve predstave se igraju u Kazališnoj dvorani Vitez, s početkom u 20,00 sati.

Prvi će na scenu Kazališne dvorane Vitez glumci Dječijeg pozorišta “Eko art” iz Bugojna, koji će u petak, 29. rujna odigrati predstavu “Bardov’ce”. U predstavu igraju Ines Fuka, Selma Huskić, Ajna Krvavac, Muris Bušatlić, Amila Hamzić i Azra Dželilhodžić.

OGLAS

O predstavi „Bardov’ce”: On je zasigurno najveći, najbolji, najizvođeniji… On je Bard.

OGLAS

A One su… hmm, nezadovoljne? Pomalo mrzovoljne i vrlo odlučne. A što ako… ako bi neki likovi, davno napisani, mogli preskočiti prepreke vremena i svom stvaraocu reći zaista ono što misle? Ponuditi mu svoje ideje? Pojasniti kakve greške pravi? Tri divne, sposobne žene su na zadatku. One još nisu napisane, ali točno znaju što slijedi i odlučne su promijeniti zacrtani tok. One su glasnogovornice, u svoje ime i za sve već napisane i one koje to još nisu. Ako zatreba, i uz pomoć… magije. Ta, On im je to već darovao! A On je… hmm, On je muškarac.

OGLAS

U subotu, 30. rujna, publika će imati priliku pogledati predstavu “Ljubav na prvi pogled”, Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod. Na oglas za novog supruga gospođe Marije Trkulje-Gazivoda javlja se gospodin Kosta Bandula. Oboje se pokušavaju predstaviti u najboljem svjetlu no životne priče koje si povjeravanju zapravo otkrivaju njihove karaktere i sudbine. Sve to prožeto laganom melankolijom, životnom realnošću i dozom humora. Tekst je to Fadila Hadžića “Ljubav na prvi pogled”. Na kazališne daske u Slavonskom Brodu prvi puta tu su predstavu postavili redatelj Silvio Stilinović i pomoćnik redatelja Saša Karić. Uz Silinovića koji je uz redatelja ovdje i glavni glumac u predstavi glume Tanja Medić Savić te Luka Kovač.

Šesti vikend ovogodišnjih kazališnih dana zaključit će Teatar “Fedra” iz Bugojna predstavom “Pred njom je život”. Kroz dvadesetak međusobno nepovezanih, ali isprepletenih scena predstava govori o djevojčicama, djevojkama i ženama s naglaskom na odnos okoline i društva prema njima… U predstavi igraju Ajla Beganović, Ermina Musić, Semir Beganović i Zina Šahović Kulašin. Adaptaciju i režiju potpisuje Amel Ugarak, a tekst je nastao po motivima tekstova Maje Pelević „pomorandžina kora“ idr. i Mire Gavrana „Sve o ženama“.

Generalni pokrovitelj 15. Dana kazališta „Vitez 2023“ je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Središnja Bosna i ministar Bojan Domić, a partner festivala je ALF BiH, javlja Radio Vitez.

Oglasi
LM