viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 24.08.23 @ 09:26
OGLAS

Napretkovo kulturno ljeto pod nazivom iNOVIraj 2023. održat će se i ove godine. U raznolikom i zanimljivom sadržaju, Novotravničani i svi drugi posjetitelji moći će uživati u programu koji će trajati tri večeri.

Kulturno zabavni program započinje u četvrtak, 24. kolovoza 2023. u 20 sati koncertom na Trgu Drinskih mučenica u Novom Travniku. Ugodnu glazbenu večer priredit će nam Zagrebački salonski kvartet, a voditeljica programa bit će „barokna“ voditeljica Vanja Džambas.

OGLAS

Drugog dana, 25. kolovoza održat će se književna večer na kojoj će biti predstavljeno drugo, dopunjeno izdanje knjige Katarina Kosača Kotromanić, posljednja bosanska kraljica, autora Mladena Ante Molinara. Predstavljanje će biti u dvorani Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca u Novom Travniku u 19 sati.

OGLAS

Ovim programom razvija se i obogaćuje suradnja dvije Napretkove podružnice, iz Kiseljaka i Novog Travnika.

OGLAS

Istoga dana na kulturno povijesnom lokalitetu, nekropoli stećaka Maculje kod Novog Travnika, održat će se likovna radionica za djecu pod nazivom Igrom boja do prijateljstva. Istu će voditi akademska slikarica Ema Livančić. U ovaj projekt bit će uključeno i nekoliko djece s poteškoćama u razvoju, o kojima brigu vodi udruga Osmijeh iz Novog Travnika.

Program se nastavlja treću večer, 26. kolovoza izvođenjem, po prvi put u Novom Travniku, lutkarske predstave Zmaj i princeze, u izvedbi lutkarskog kazališta iz Mostara. Predstava će biti održana u Domu kulture u Novom Travniku u 19 sati.

Istodobno, bit će postavljena i izložba radova s prethodne radionice. Dječji radovi moći će se kupiti, a sav prihod od prodaje radova i dragovoljnih priloga bit će uručen udruzi Osmijeh.

Dakle, ove godine, uz kulturno zabavni program, projekt ima i humanitarni karakter.

Ulaz za sve programe je slobodan. Svi su dobro došli.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM