viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 21.09.23 @ 14:02

U četvrtak , 21. rujna 2023. projekcijom hrvatskog filma “Smrt djevojčice sa žigicama“ počinju redovite projekcije aktualnih filmova u kino dvorani Doma kulture Novi Travnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat je to ostvarene suradnje Općine Novi Travnik i Mreže nezavisnih kino prikazivača. Filmska projekcija zakazana je za 19:00 sati a cijena ulaznice je 5,00 konvertibilnih maraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju međunarodnu premijeru novi hrvatski triler “Smrt djevojčice sa žigicama” doživio je ovoga ljeta na Sarajevo film festivalu.

Radnja filma smještena je na otoku Rabu, u kasnu jesen 1992.godine. Patolog Fero, svježe rastavljen 40-godišnjak, dolazi u otočki gradić u kojem je s ocem udovcem proveo veći dio svog djetinjstva, kako bi prisustvovao sprovodu kćeri svog prijatelja Globusa, male Mirne. Na otoku se, izvan sezone, događaju čudne stvari: priča se o pojavljivanju ogromnog guštera, mjesni redikul Ranko optužuje fratre da su malu Mirnu prepilili napola, a vrhunac je ubojstvo ‘Djevojčice sa žigicama’ – rumunjske transseksualke Marillene koja se bavila prostitucijom i svoje partnere zarazila gonorejom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redatelj filma je Goran Kulenović, scenarij potpisuju Zoran Ferić i Goran Kulenović a producenti filma su Ivor Hadžiabdić i Antun Bahat.

Glumačku ekipu čine: Ozren Grabarić , Jelena Lopatić, Goran Navojec, Borko Perić , Slavko Juraga i Slavko Sobin.

Oglasi
LM