viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.09.23 @ 14:02
OGLAS

U četvrtak , 21. rujna 2023. projekcijom hrvatskog filma “Smrt djevojčice sa žigicama“ počinju redovite projekcije aktualnih filmova u kino dvorani Doma kulture Novi Travnik.

OGLAS

Rezultat je to ostvarene suradnje Općine Novi Travnik i Mreže nezavisnih kino prikazivača. Filmska projekcija zakazana je za 19:00 sati a cijena ulaznice je 5,00 konvertibilnih maraka.

Svoju međunarodnu premijeru novi hrvatski triler “Smrt djevojčice sa žigicama” doživio je ovoga ljeta na Sarajevo film festivalu.

OGLAS

Radnja filma smještena je na otoku Rabu, u kasnu jesen 1992.godine. Patolog Fero, svježe rastavljen 40-godišnjak, dolazi u otočki gradić u kojem je s ocem udovcem proveo veći dio svog djetinjstva, kako bi prisustvovao sprovodu kćeri svog prijatelja Globusa, male Mirne. Na otoku se, izvan sezone, događaju čudne stvari: priča se o pojavljivanju ogromnog guštera, mjesni redikul Ranko optužuje fratre da su malu Mirnu prepilili napola, a vrhunac je ubojstvo ‘Djevojčice sa žigicama’ – rumunjske transseksualke Marillene koja se bavila prostitucijom i svoje partnere zarazila gonorejom.

OGLAS

Redatelj filma je Goran Kulenović, scenarij potpisuju Zoran Ferić i Goran Kulenović a producenti filma su Ivor Hadžiabdić i Antun Bahat.

OGLAS

Glumačku ekipu čine: Ozren Grabarić , Jelena Lopatić, Goran Navojec, Borko Perić , Slavko Juraga i Slavko Sobin.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM