viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.10.23 @ 10:43
OGLAS

U subotu, 7. listopada, u kazališnoj dvorani Vitez, s početkom u 20 sati, na rasporedu je najbolja amaterska predstava Srbije u 2023. godini „Putujuće pozorište Šopalović“, u izvedbi Pozorišta “Dragoljub Milosavljević Gula” iz Petrovca na Mlavi.

OGLAS

Petrovačko pozorište „Dragoljub Milosavljević Gula“ premijerno je izvelo predstavu „Putujuće pozorište Šopalović“, po tekstu Ljubomira Simovića, a u režiji Miloša Jagodića u lipnju 2022. godine. U predstavi igra dvanaest glumaca petrovačkog ansambla. Scenografiju za predstavu potpisuje redatelj Miloš Jagodić, a kostimografiju Milica Ilić, dok je autor glazbe u predstavi Petar Antonović.

Radnja predstave smještena je u vrijeme Drugog svjetskog rata, u jednom manjem mjestu pored Užica, u kojem dolazi putujuće kazalište u želji da tu odigra nekoliko puta svoj komad. U atmosferi jedne palanke i rata, tumačenje gostovanja kazališta je dvojako. Od komičnih elemenata koju ova drama ima u interakciji likova komada, do tragičnih ishoda frustracije društva tog vremena koje kazalište shvaća kao politički angažirano tijelo koje ugrožava vlast i ismijava tragičnost i ozbiljnost ratnog trenutka u kojem se sve događa.

OGLAS

U nedjelju, 8. listopada, u 20 sati DIS teatra iz Banja Luke izvest će burlesku „Komedija za odrastanje“. U ovoj predstavi dvije glumice predstavit će svoj život u sat vremena.

OGLAS

Predstava je komična, razigrana i neopisivo zabavna. Upoznajte njihova nadanja, očekivanja i gledajte kako se smiju na sve nevolje koje su ih zadesile do sada i to nije sve. Ova predstava će vas natjerati da se smijete, plačete i osjećate život u svom punom sjaju.

OGLAS

U ovoj predstavi igraju Anja Banjac i Jelena Lena Marković, režiju potpisuje Novica Bogdanović.

Generalni pokrovitelj 15. Dana kazališta „Vitez 2023“ je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Kantona Središnja Bosna i ministar Bojan Domić, a partner festivala je ALF BiH.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM