viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
//
Federalno ministarstvo kulture i sporta
Vrijeme objave: 15.05.24 @ 18:57
OGLAS

Federalno ministarstvo kulture i sporta i ove godine se pridružuje građanima Europe u namjeri da konkretnim događajima obilježi tradicionalnu manifestaciju ”Dani europskog naslijeđa 2024”.

”Ovogodišnja tema ‘Putevi, veze i mreže’ daje mogućnost da ponovo putujemo rutama i stazama povijesti kako bismo otkrili šta od njih danas možemo naučiti. Mogu reći da sam sretna što nastavljamo s našom manifestacijom. Posebno hvala predstavnicima medija koji su očito prepoznali značaj onog što radimo.

OGLAS

Imamo sve od zapadne do istočne kulture, a sve to lijepo napravljeno kroz sevdalinku, linđu, trusu, gangu, poeziju i tako dalje. BiH je zaista država puna umjetnosti, samo umjetnike treba pokrenuti” – poručila je federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević.

OGLAS

Načelnica Službe za znanstveno-istraživački rad Zavoda za zaštitu spomenika Azra Lojo-Hajro osvrnula se na važan jubilej koji se obilježava ove godine. ”Cijela godina posvećena je nematerijalnoj baštini. Proslava traje cijelu godinu, a Federalo ministarstvo kulture i sporta slavi i obilježava od rujna mjeseca kada smo, u potpuno drugačijem konceptu, počeli realizirati Dane europskog naslijeđa, čime se zaista možemo hvaliti” – istaknula je Lojo-Hajro.

OGLAS

Na današnjem događaju ispred zgrade Federalnog ministarstva kulture i sporta u Sarajevu učenici Srednje muzičke škole Sarajevo izveli su prigodan program.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM