viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.06.23 @ 11:58
OGLAS

U subotu, 17.6.2023. godine s početkom u 20 sati, JU Centar za kulturu općine Travnik organizira četvrtu Smotru zborova.

Ova Smotra se održava povodom Svjetskog dana glazbe, koji se tradicionalno slavi 21. lipnja. Ideja o ovom posebnom danu potekla je iz Francuske 1976. godine, a obilježava se širom svijeta putem nastupa amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama, gradskim ulicama i trgovima. Ovaj datum također označava početak kalendarskog ljeta.

OGLAS

Centar za kulturu općine Travnik već je bio domaćin prve Smotre zborova 2016. godine, a od tada su na njihovoj velikoj sceni nastupali gosti iz različitih gradova Bosne i Hercegovine kao što su Bugojno, Nova Bila, Bihać, Kakanj, Velika Kladuša, Gradačac, Ključ, Tuzla i drugi.

OGLAS

Treba napomenuti da je prethodna, treća Smotra imala međunarodni karakter, jer su nastupili članovi Vokalne skupine “Tempet” i benda “Džiger” iz Makarske. Tom prilikom, Centar za kulturu općine Travnik je uspostavio suradnju s Glazbenom školom “Makarska”, što je još jednom potvrdilo da kultura ne poznaje granice.

OGLAS

Na ovogodišnjoj četvrtoj Smotri će sudjelovati:

  • Ženski zbor Centra za kulturu općine Travnik “Travničanke”, Travnik
  • Zbor udruženja “Žene Gradačca”, Gradačac
  • Vokalni ansambl “Srma”, Fojnica
  • Mješoviti hor KUD-a “Fadil Dogdibegović- Dikan”, Kakanj

Ulaz na Smotru je slobodan, poručuju iz Centra za kulturu općine Travnik.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM