viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.04.24 @ 14:02
OGLAS

Travnički kipar Marko Gido od ostataka industrijske proizvodnje napravio je skulpture koje su zainteresirale veliki broj Travničana i gostiju na izložbi u prostorijama Sveučilišta Vitez u Travniku.

Nesvakidašnji umjetnički radovi, kazala je Amra Kraksner, direktorica Instituta Sveučilišta/Univerziteta Vitez, i ovoga puta nose poruku. “Mene Marko ponovno oduševljava svojim radovima. Na izložbi prije sedam godina bilo je drvo, koje on pronalazio u prirodi, malo oblikovao i davao mu prepoznatljive oblike. Ovo danas me raduje jer je nešto za što se ja zalažem, za primjenu cirkularne ekonomije, a Marko nam je pokazao da od dijelova koji su za nekog otpad mogu nastati krasna djela”, rekla je Kraksner.

OGLAS

Po autorovim riječima, čitava je izložba napravljena od recikliranog materijala.

OGLAS

“Posebnost izložbe je što su radovi napravljeni od recikliranog materijala, ima objektivno dva ciklusa. Jedan je od crnog željeza, konstrukcijskog čelika, kvadratnih cijevi koje mi je donirala jedna lokalna poduzetnica. Drugi ciklus su okrugle cijevi od inoksa, kombinacija inoks-kamen, inoks-drvo, to su uglavnom skulpture ptica, bjeloglavi sup, orao, čaplje…”, rekao je Gido.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM