viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.05.24 @ 07:38
OGLAS

Danas je na šetnici ispred Federalnog ministarstvo kulture i športa svečano otvorena manifestacija „Dani europskog nasljeđa 2024.”, kojom se ovo Ministarstvo pridružuje ostatku Europe u usmjeravanju pozornosti javnosti na očuvanje, brigu i zaštitu kulturno-povijesnog nasljeđa. Nastupom muške klape „Grga” iz Posušja Ministarstvo je i ove godine otvorilo sezonu događaja na sada već popularnoj „šetnici kulture“ u sklopu programa obilježavanja „Dana europskog nasljeđa 2024.”, koji se ove godine obilježavaju na temu „Putevi, veze i mreže“.

Višeglasno pjevanje klapskih i popularnih pjesama privuklo je brojne goste na sarajevsku Obalu, od kojih su mnogi i zaplesali.

OGLAS

„Dane europskog nasljeđa 2024.” službeno je otvorila federalna ministrica kulture i sporta, Sanja Vlaisavljević obrativši se nazočnima prigodnim riječima:

OGLAS

„Uistinu mi je velika radost pozdraviti vas i ove godine u ime Federalnog ministarstva kulture i športa. Ovogodišnja tema Putevi, veze i mreže zaista daje simboličku vrijednost ovoj manifestaciji. Tri riječi, a toliko simbolike! Mreže, ima li išta vrjednije među ljudima nego da budu povezani ponajprije po dobru. Umjetnost je ta koja spaja… Putevi, njima putujemo da bismo spajali i stvarali veze, a veze koje su stvorene među ljudima su nešto što bi trebalo biti neraskidivo. Mi smo tu da i ove godine učinimo da mreže, putevi i veze budu nešto po čemu ćemo biti prepoznatljivi”, poručila je ministrica Vlaisavljević.

OGLAS

Savjetnik ministrice za organizaciju i strateško planiranje u oblasti kulture, Damir Bunoza, najavio je da će u sklopu obilježavanja „Dana europskog nasljeđa 2024.” na šetnici ispred Ministarstva biti organiziran cijeli niz događaja sve do sredine prosinca ove godine. „Ove ćemo godine na šetnici ugostiti i orkestre i klape, i brojne umjetnike iz cijele BiH. Note spajaju ljude i Federalno ministarstvo kulture i športa će to učiniti i ove godine”, poručio je Bunoza.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM