viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.10.23 @ 06:18

Sinoć je u Gradskoj biblioteci Travnik u okviru “Andrićevih dana 2023” promovirana knjiga fra Marijana Šunjića pod nazivom “Rodoslovna slovjenkinja vila”. Fra Marijan Šunjić bio je biskup i provincijal, filozof i sakupljač narodnih epskih pjesama, jezikoslovac, poliglota i književnik koji je u duhu svoga vremena napisao ep u desetercu o povijesti naših naroda, podijeljen u 12 pjevanja ukupne dužine stihova 4.596.

Knjiga „Rodoslovna slovjenkinja vila“ dio je šireg projekta „Fra Marijan Šunjić – čuvar epskog pjesništva Bosne Srebrene“ koji su podržali Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta ŽSB i Općina Novi Travnik, realiziran kroz 2. lašvanski legendfest i Okrugli stol „Fra Marijan Šunjić – duhovnost i književno naslijeđe”.

OGLAS

O epu su govorili promotori Ozrenka Fišić, urednica knjige, profesorica hrvatskog jezika i književnosti, Ivan Volić, profesor hrvatskog jezika i književnosti i Irena Fišić, diplomirana novinarka.

OGLAS

Brana Đurović-Puljić, profesorica likovne umjetnosti, ilustratorica je naslovnice čiju je recenziju pročitala članica udruženja RadoGOST Sanela Nikolić.

OGLAS

Kompoziciju „Fra Marijane Šunjiću“ izvela je Ivana Janko Stupar na gitari, piše Travnicki.INFO.

Oglasi
LM