viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 13.07.20 @ 18:51
OGLAS

U nedjelju, 12.srpnja u Planinarskom domu u Zaselju, Vitez u povodu Dana Hrvatskog kulturnog društva Napredak i završetka rada Napretkovih sekcija održano je predavanje i druženje članova HKD “Napredak” podružnica Vitez.

“Hrvatsko kulturno društvo je na Glavnoj skupštini 2018. proglasilo i još jednom potvrdilo svojim zaštitnicima braću sv. Ćirila i Metoda te se svečano obilježava 5.srpnja. Danas ću ovdje, u prelijepom prirodnom ambijentu ukratko govoriti o misiji naših zaštitnika, ona je svakako smjernica za sve naše članove, a glavna karakteristika misije jeste djelovanje u području kulture, učenje, zbližavanje. Sveti Ivan Pavao II. proglasio je slavenske apostole sv. Ćirila i Metoda suzaštitnicima Europe, gdje je želja bila ukazati na potrebu istinskog zbližavanja, što je potreba i danas”, istaknuo je između ostaloga Anto Zirdum, dugogodišnji član HKD “Napredak” Vitez.

OGLAS

U sklopu cjelodnevnih aktivnosti, osim edukativnog predavanja o sv. Ćirilu i Metodu, upriličeno je i druženje gdje su članovi HKD ” Napredak” Vitez iskoristili kapacitete Planinarskog doma u Zaselju i na takav način obilježili kraj rada sekcija pred ljetnu sezonu.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM