viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.04.24 @ 00:22

Članovi HKD Napredak podružnica Vitez proteklog vikenda, 6. i 7. travnja 2024. godine bili su gosti kod HKUD-a ,,Vladimir Nazor“ iz Sombora na ,,Večer folklora u Nazoru“, kako su domaćini nazvali ovo druženje.

To je bila uzvratna posjeta, jer su sadašnji domaćini iz Sombora prošle godine bili gosti u Vitezu.
Vitežani su krenuli u Sombor ujutro 6. travnja oko 8 sati ispred Napretkovog doma u odličnom raspoloženju i iščekivanju novih poznanstava i sklapanja prijateljstava. U Sombor su stigli oko 16 sati. Nakon kratkog osvježenja u Hrvatskom Domu u Somboru, čiji je vlasnik HKUD Vladimir Nazor, Napretkovci su se smjestili u sobe gde su se malo osvježili, odmorili te pripremili za večernji nastup.
Probu prije nastupa su uradili u velikoj dvorani ¨Hrvatskog doma˝ oko 18:30 sati. Točno u 20:00 sati počeo je koncert u kojem su pored Vitežana sudjelovali domaćini HKUD “Vladimir Nazor” i HKC “Bunjevačko kolo” iz Subotice.

OGLAS

Viteški Napretkovci su se predstavili s tri koreografije. Najprije su izveli Izvorne narodne plesove Hrvata Lašvanskog kraja ˝Kukunješče i zavrzlama˝ uz pratnju Napretkovog orkestra u kojem su nastupili Mirjan Kupreškić, Zdravko Vrebac, Filip Kupreškič, Jelena Škrobić i Anđelo Rajić. U samoj koreografiji sudjelovao je i ženski vokalni sastav s pjesmom ˝Igra kolo˝. Potom je Napretkov ŽVS izveo tri pjesme: Zelen lišće goru kiti, Ajde Jano i Naranča. Nakon toga folkloraši su izveli plesove iz Slavonije uz pratnju orkestra i ženskog vokalnog sastava. Napretkov Ritter ethno ansambl izveo je skladbu Transilvanija. Na kraju, Napretkovci su izveli Završno kolo iz opere ˝Ero s onoga svijeta˝ uz pratnju Ritter ethno ansambla i ženskog vokalnog sastava.

OGLAS

Dvorana ˝Hrvatskog doma˝ u Somboru bila je prepuna, a gledatelji su ovacijama ispratili svaki nastup kako Vitežana tako i domaćina te gostiju iz Subotice. Nakon završetka službenog dijela programa, koji je trajao do 22:00 sata nastavaljeno je druženje svih sudionika programa s pjesmom plesom i veseljem do kasnih večernjih sati.

OGLAS

Ujutro su Vitežani sudjelovali na svetoj misi u crkvi Presvetog Trojstva u Somboru, a nakon toga su uz pratnju domaćina obišli znamenitosti grada Sombora te su bili na predavanju o povijesnim zbivanjima na njegovim prostorima u prekrasnoj zgradi Županije. Nakon ručka, koji je bio upriličen oko 13:00 sati, Napretkovci su se pozdravili sa svojim domaćinima i krenuli put Viteza u koji su sretno stigli. HKD Napredak podružnica Vitez zahvaljuje se Središnjoj upravi HKD Napredak i Općini Vitez na financijskoj potpori ovom lijepog putovanja, na kojem su s ponosom predstavili tradiciju i kulturu Hrvata Lašvanske doline.

Oglasi
LM