viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.11.23 @ 07:58

U proteklih godinu dana od svoga osnutka Matica hrvatska Vitez pokrenula je nekoliko vrijednih projekata. Među njima treba izdvojiti književne večeri, izložbe, pokretanje časopisa za književnost i kulturu „Lašva“, te školu slikanja za sve generacije, koju pohađa više od 30 članica i članova.

Najnoviji projekt koji je zavrijedio pažnju svakako je Revija dokumentarnog i kratkog filma “Vitez.doc 2023”, koja je održana od 8. do 11. studenog ove godine. Revija je održana na nekoliko gradskih lokacija i naišla je na jako dobar odaziv publike koja je imala priliku uživati u zanimljivim filmskim radovima.

OGLAS

Tijekom revije prikazani su filmovi kako autora iz Viteza tako i gostiju. Publika je pogledala video-radove autora Srećka Stipovića, Branka Bošnjaka, Nisveta Hrustića, Željka Kocaja, Krunoslava Heidlera, Anele Križanac i Zdenka Jurilja.

OGLAS

Prema izjavi predsjednika Matice hrvatske Vitez, Željka Kocaja, želja organizatora je bila podsjetiti Vitežane na dokumentarne radove svojih starijih sugrađana te upoznati mlade sugrađanke i sugrađane s njihovim radom. Također želja je mlade generacije potaknuti na kvalitetniju video produkciju i razmjenu iskustava starijih i mlađih autora kao i gostiju s kojima se publika imala prigodu upoznati.

OGLAS

Isto tako, Matica hrvatska Vitez se njegovim kratkim filmom prisjetila pokojnog Krunoslava Heidlera. Bio je to svojevrstan omage posvećen ovom značajnom hrvatskom filmskom radniku rodom iz Viteza.

Revija Vitez.doc održana je pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta, a prema najavama iz Matice Reviju planiraju održati i naredne godine.

Oglasi
LM