viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 23.11.23 @ 13:08
OGLAS

U prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu u četvrtak, 23. studenog, nadbiskup metropolit vrhbosanski mons. dr. Tomo Vukšić primio je dio novoizabrane Središnje uprave HKD „Napredak“.

 class=
Dr. sc. Nikola Čiča, predsjednik HKD Napredak, vrhbosanski nadbiskup mons. dr. Tomo Vukšić i dopredsjednici HKD Napredak: Josip Križanović i prof. dr. sc. Hrvoje Milošević

U Napretkovom izasanstvu bili su: predsjednik Društva dr. sc. Nikola Čiča te dopredsjednici  Josip Križanović i prof. dr. sc. Hrvoje Milošević. Ovim posjetom željeli su izvijestiti nadbiskupa Vukšića o radu Napretka u proteklom razdoblju. Tako su među ostalim istaknuli kako su u posljednje četiri godine naglaske stavili na: jačanje postojećih kao i osnivanje novih podružnica na području BiH, Hrvatske i dijaspore, rad sa stipendistima, povećanje broja članstva i veću transparentnost u radu Društva. Istaknuli su i određene poteškoće i izazove s kojima se susreću te su istaknuli dobru suradnju Napretka i Vrhbosanske nadbiskupije.

OGLAS
 class=
Dr. sc. Nikola Čiča, predsjednik HKD Napredak i vrhbosanski nadbiskup mon. dr. Tomo Vukšić

Izaslanstvo je nadbiskupa Vukšića upoznalo, kako je plan ove Središnje uprave da zgrada bivšeg švicarskog veleposlanstva postane Napretkov kulturni centar u glavnom gradu u kojem će biti galerija sa stalnim postavom vrijednih umjetničkih djela iz napretkovog fundusa, mjesto za koncerte, različite promocije i predstavljanja te mjesto gdje će se prezentirati kultura Hrvata Sarajeva, Hrvata u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

OGLAS

Nadbiskup Vukšić zahvalio je izaslanstvu na dolasku, izrazio zadovoljstvo s postignutim rezultatima Središnje uprave u posljednje četiri godine i pružio podršku budućim planovima i projektima novog saziva Središnje uprave.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM