viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 22.07.23 @ 08:37

Balansiran obrok, koji nudi najbolje iz svake skupine namirnica, svakome će dati potrebnu energiju za dnevne obaveze, no bitno je ne upasti u zamke i pretjerivati s nekom vrstom hrane.

Iako je u zadnje vrijeme sve popularnije primjenjivati povremeni post, koji uglavnom znači preskakanje doručka – svi smo mi još od djetinjstva učili da je upravo doručak najvažniji obrok u danu. Pogotovo u ekstremnim vremenskim uvjetima, poput ovih koji su nas zatekli, važno je da na vrućine ne izlazimo praznog želuca. A pogotovo je bitno jesti zdrave i cjelovite obroke koji nam neće opteretiti organizam, ali će nam dati dovoljno snage kroz većinu dana.

Svi oni koji rade na povećanju mišićne mase (koja je bitna za ubrzavanje metabolizma) već znaju koliko dobro izbalansiran doručak može pomoći pri tome – stoga ćemo se poslužiti njihovim receptom. Dvije su temeljne vrste namirnica koje čine idealan doručak: proteini i vlakna te naravno i ugljikohidrati.

Ideja je, prema nekim nutricionistima, da se 25 posto preporučenog dnevnog unosa proteina konzumira već za doručak. Zdrave masti su također poželjne – no u malim količinama.

Namirnice koje sadrže proteine: mlijeko, svjež sir, jogurt, jaja, šunka, pureća prsa, losos, tuna, zobena kaša, humus, orašasti plodovi i sojino mlijeko.

Oglasi
LM