Donosimo vam recept za ukusne zalogaje – pizza rolice, idealan finger food za druženje s prijateljima. U nadjev možete staviti dodatke po želji, a mi smo se držali klasike. Trebat će vam pasirana rajčica, šunka, sir, origano i lisnato tijesto.
Priprema
1 Razmotajte tijesto
Na lagano pobrašnjenoj radnoj podlozi razmotajte lisnato tijesto.
2 Premažite i napunite
Tijesto ravnomjerno premažite pasiranom rajčicom, ostavljajući otprilike 1 cm od rubova tijesta prazno. Na rajčicu poslažite šunku po izboru, po njoj naribajte gaudu, a zatim pospite naribanu mozzarellu.
3 Zarolajte
Tijesto zarolajte po širem djelu i prebacite u zamrzivač na 15 minuta kako bi se stisnulo i lakše rezalo. Izvadite tijesto i narežite na kriške debljine 2,5 cm.
4 Pecite
Rolice prebacite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Pazite da ostavite malo razmaka između svake rolice pri slaganju na lim.
Razmutite jaje i pomoću kista premažite svaku rolicu. Pospite origanom po ukusu. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i pecite 15 minuta ili dok rolice ne dobiju zlatnu boju.
5Poslužite
Ostavite da se kratko ohlade, a zatim ih poslužite s umakom po izboru.