OGLAS
Vrijeme objave: 10.07.24 @ 11:03
OGLAS

Velečasni Zlatko Sudac (53) već godinama izbiva iz javnosti, nakon što ga je Katolička crkva, zbog njegovih karizmatskih stavova i istupa, prije petnaestak godina odlučila maknuti iz javnog života. Razlozi razlaza između Crkve i njega nikada nisu do kraja razjašnjeni.

OGLAS

Informativna katolička agencija objavila je u utorak u sklopu vijesti o imenovanjima u Krčkoj biskupiji, da je velečasni Zlatko Sudac, poznati svećenik i karizmatik, imenovan duhovnim pomoćnikom u župi u Krku. Podsjetimo, Sudac se bavio uređenjem interijera, prodajom svojih slika te sporadično održavao duhovne obnove u hotelima. Pokrenuo je i tvrtku Joshua d.o.o., koja je poslovala s gubicima i ugašena je 2018. godine. Prije petnaest godina na svom portalu www.velecasnisudac.com otvorio je hotline za duhovne poruke, no taj je biznis brzo propao.

Posljednji put Sudac je viđen 2018. godine u zagrebačkom restoranu, a cijelo ovo vrijeme bio je na Krku, posvećen crkvenom životu. Sudac je poznat po duhovnim obnovama i stigmama na čelu i zapešćima, koje su liječnici rimske klinike Gemelli pokušavali objasniti. Timu je pripadala i hrvatska liječnica, no konzilij je zaključio kako suvremena medicina ne može objasniti stigme.

U svojim propovijedima Sudac je otvoreno podržavao generala Antu Gotovinu, protivio se prodaji hrvatske imovine strancima i ulasku Hrvatske u EU, te je podržavao održavanje koncerata pjevača Marka Perkovića Thompsona u Puli. U knjizi “Zlatko Sudac – razgovori” novinarke Dunje Ujević, Sudac je otvoreno govorio o svom životu, ljutnji na roditelje koji su sedamdesetih otišli raditi u Njemačku, seksualnim iskustvima, konzumaciji alkohola i marihuane te trenutku kada je, kako tvrdi, lebdio i svijetlio poput žarulje.

OGLAS

Također, 2009. godine snimio je album duhovne glazbe “Put, istina i život” s Majom Blagdan i Ivanom Puljićem, a naslovnica albuma, na kojoj trojka kroči po vodenoj površini poput Isusa, izazvala je kritike javnosti.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM