viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 27.04.24 @ 14:55
OGLAS

U subotu, 27. travnja, vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić tijekom svečanog misnog slavlja u župi Sv. Juraja Mučenika u Vitezu, podijelio je sakrament svete potvrde za 102 kandidata.

Nakon svečanog dočeka, nadbiskup je prije euharistije susreo krizmanike čime je imao uvid u njihovo znanje vjere te su oni mogli pristupiti sakramentu svete potvrde.

OGLAS

Potom je uslijedilo misno slavlje u kojem su s nadbiskupom koncelebrirali župnik fra Velimir Bavrka, župni vikari te svećenici ovoga kraja.Na početku mise župnik je pozdravio nadbiskupa, krizmanike i nazočne vjernike koji su došli uveličati slavlje, nakon njega to je učinila i krizmanica u ime krizmanika. Poslije navještenja evanđelja župnik Bavrka predstavio je krizmanike, a potom je prigodnu homiliju uputio nadbiskup Tomo.

OGLAS

Osvrćući se na evanđelje potaknuo je krizmanike da ustraju u življenju svoje vjere te da ono što su naučili i usvojili da to i primjenjuju kroz svoj život. „Neka Duh Sveti cijeloga života svojim darovima obogaćuje vaš život i sva vaša nastojanja oko dobra“, poručio je mons. Vukšić. Poslije propovijedi krizmanici i svi okupljeni ispovjedili su svoju vjeru, a nadbiskup je molitvom i polaganjem ruku te mazanjem uljem krizme podijelio sakrament potvrde.

OGLAS

Na kraju je župnik uputio riječi zahvale nadbiskupu, što su isto učinili i krizmanici. Misno slavlje pjevanjem je animirao župni zbor, a poslije mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje i slavlje po obiteljima krizmanika, piše Nedjelja.ba.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM