viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 19.09.23 @ 09:23
OGLAS

Stalno vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je održalo svoju 35. sjednicu u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu.

OGLAS

Sjednicom je predsjedao nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, predsjednik BK BiH, a sudjelovali su biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić, potpredsjednik BK BiH, i generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević, dok se ispričao pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren, član ovog Vijeća, prenosi KTA.

Članovi Vijeća upoznati su s provedbom zaključaka koje su biskupi donijeli na svom 87. redovitom zasjedanja Biskupske konferencije održanom 13. i 14. srpnja u Banjoj Luci.

OGLAS

Nakon diskusije o pojedinim zaključcima čija je provedba u tijeku dali su potrebne smjernice Tajništvu BK BiH.

OGLAS

Biskupi su također razmotrili pojedine važnije dopise koji su stigli na adresu BK BiH u posljednje vrijeme te dali smjernice za njihovo rješavanje.

OGLAS

Članovi Stalnog vijeća dogovorili su i dnevni red 88. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine koje će se održati, 6. i 7. studenog u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu.

Potaknuti pismom generalnog tajnika Biskupske sinode kardinala Maria Grecha, biskupi će posebnim dopisom pozvati sve članove biskupijskih zajednica u Bosni i Hercegovini da se na osobit način u 26. nedjelju kroz godinu, 1. listopada ove godine ujedine u molitvi za plodan rad predstojeće XVI. Opće redovite skupštine Biskupske sinode na kojoj će sudjelovati i delegat Biskupske konferencije BiH.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM