viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 31.03.23 @ 14:22
OGLAS

Ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni najavio je izlazak pape Franje iz bolnice Gemelli, slijedom rezultata najnovijih pretraga obavljenih 31. ožujka.

Papa Franjo trebao bi se sutra, 1. travnja vratiti u Dom svete Marte, svoju rezidenciju u Vatikanu, nakon što je u srijedu hospitaliziran zbog bronhitisa. Priopćio je to ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni, potvrđujući vijest koju je jutros najavio kardinal Giovanni Battista Re, dekan Kardinalskoga zbora. Vatikanski je glasnogovornik u priopćenju napomenuo da je jučerašnji dan prošao dobro, s normalnim kliničkim tijekom.

OGLAS

Sinoć pizza s osobljem koje brine o njemu

OGLAS

„Sinoć je papa Franjo večerao pizzu, zajedno s onima koji se brinu o njemu ovih dana njegova liječenja u bolnici. Sa Svetim su Ocem bili liječnici, medicinske sestre i tehničari, pomoćnici i osoblje žandarmerije“, izvijestio je Bruni. Danas je prijepodne pak, nakon doručka, Papa pročitao novine i nastavio s radom.

OGLAS

Na Cvjetnicu prisutan na Trgu Svetoga Petra

Ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice također potvrđuje kako se, budući da je predviđen njegov izlazak iz bolnice tijekom sutrašnjega dana, predviđa također prisutnost pape Franje na Trgu svetoga Petra u nedjelju, na euharistijskom slavlju Cvjetnice, Nedjelje muke Gospodnje, prenosi Vatican News.

Priopćenje liječnikâ

Mogući izlazak pape Franje iz bolnice najavljen je već sinoć, u drugom priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice, u kojemu su prenesene informacije medicinske ekipe koja brine o papi Franji od srijede, 29. ožujka, dana njegove hospitalizacije. Zakazanim kliničkim pregledima kod Svetoga je Oca ustanovljen infektivni bronhitis koji je zahtijevao antibiotsku terapiju kroz infuziju koja je proizvela očekivane učinke s očitim poboljšanjem zdravstvenoga stanja – izvijestili su liječnici.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM