viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 26.09.23 @ 13:04

U utorak, 26. rujna u Kliničkom bolničkom centru u Splitu preminuo je franjevac Bosne Srebrene fra Mladen Jozić.

Fra Mladen je rođen 1. lipnja 1962. u mjestu Koraće u Bosanskoj Posavini u obitelji oca Pavla i majke Anđe rođ. Pavlović. Osnovu školu pohađao je u rodnom mjestu, a srednju u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom. Teološki studij započeo je 1981. te dovršio 1988. na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

Redovnički habit obukao je 15. srpnja 1981. u Donjoj Tramošnici, a prve redovničke zavjete položio je 3. srpnja 1982. u Visokom. Svečane redovničke zavjete položio je 31. listopada 1987. u Sarajevu u ruke provincijala fra Luke Markešića. Sveti red đakonata primio je 29. studenog 1987. u Sarajevu, a sveti red prezbiterata 29. lipnja 1987. po rukama vrhbosanskog nadbiskupa mons. Marka Jozinovića.

Nakon što je zaređen za svećenika fra Mladen je obnašao brojne službe u Franjevačkoj provinciji i Vrhbosanskoj nadbiskupiji, a od 2016. pa sve do svoje smrti bio je župnikom u župi Svilaj.

Uz redovite pastoralne aktivnosti fra Mladen se na poseban način angažirao u prikladnom uređenju crkvenih građevina u svim župama u kojima je djelovao.

Kako je objavljeno na bosnasrebrena.ba, fra Mladen je bio skroman i samozatajan fratar koji je potrošio svoj život radeći ponajprije na dobrobit povjerenih mu duša, svoje Provincije i mjesne Crkve. Bio je fratar koji je ozbiljno shvatio te tako i živio redovničke zavjete koje je obećao pred Bogom, a ljudi koji su ga svakodnevno susretali u fratru krupnijega stasa lako su mogli prepoznati jednostavnu franjevačku dušu sa srcem djeteta. 

Sveta misa i ispraćaj pokojnika je u četvrtak 28. rujna u crkvi u Svilaju u 17 sati. Sveta misa zadušnica i ukop u samostanskoj crkvi na Plehanu u petak 29. rujna u 12 sati.

Oglasi
LM