viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 10.03.24 @ 06:59

U subotu 09. veljače upriličen je cjelodnevni tečaj priprave za sakramentalni brak u župi Presvetog Srca Isusova u Glavicama kod Bugojna.

Tečaj je organizirao Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije u suradnji sa župnikom vlč. Pavom Nikolićem i dekanom Bugojanskog dekanata preč. Ilijom Ivošem. Sudjelovalo je 37 zaručnika iz Bugojanskog i drugih dekanata Vrhbosanske nadbiskupije, a nekolicina njih je bila i iz Mostarsko-duvanjske biskupije, te susjedne Hrvatske.

Oglas

Nakon pozdravih riječi župnika Nikolića, dr. sc. vlč. Ante Vrhovac, povjerenik za pastoral braka i obitelji Vrhbosanske nadbiskupije i ravnatelj Katoličkog školskog Centra Sveti Franjo Tuzla, počeo je tečaj s uvodnom molitvom i predstavljanjem samog programa.

Potom su obrađene četiri tematske jedinice iz teološko-duhovne, psihološko-pedagoške, medicinske te pravno-moralne perspektive. Predavači su, uz vlč. Vrhovca bili: prof. psihologije dr. sc. Jelena Brkić Šmigoc, liječnica specijalistica ginekologije i opstetricije Ana Pecirep Šeremet i crkveni pravnik dr. sc. fra Šimo Ivelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je sprovedena anonimna anketa u kojoj su zaručnici imali priliku ocijeniti korisnost tečaja i obrađenih tema te predložiti druge teme koje bi se obrađivale na daljnjim seminarima za bračne parove.

Sljedeći tečaj priprave za sakramentalni brak održat će se 16. ožujka u Travničkom dekanatu u župi Sv. Ivana Krstitelja u Travniku.

Oglasi
LM