viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.04.23 @ 08:15
OGLAS

Sabor svećenika, dijecezanskih i redovničkih, koji djeluju u Vrhbosanskoj nadbiskupiji održat će se po 29. put u Sarajevu u srijedu, 19. travnja.

OGLAS

Program će započeti slavljenjem sv. mise u 10:00 u sjemenišnoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda koju će predslaviti vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić. Svećenici trebaju ponijeti albu i štolu bijele boje. Nakon toga predviđen je radni dio susreta u kojemu će prigodno predavanje održati dr. vlč. Ilija Marković, profesor kanonskog prava na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu, na temu Upravljanje vremenitim dobrima Crkve.  Generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije dr. mons. Slađan Ćosić imat će Osvrt na arhiđakonske susrete dok će ekonom Vrhbosanske nadbiskupije preč. Vladimir Pranjić predstaviti Izvještaj iz ekonomata.

U dopisu iz Ordinarijata upućenom svećenicima navedeno je kako će poslije susreta u četiri arhiđakonata Sabor biti dodatna prigoda za produbljivanje određenih pitanja, a u cilju bolje usklađenosti i zajedništva u pastoralnim pothvatima i službi upravljanja.

OGLAS

Isto tako vrijedi podsjetiti kako su prezbiteri koji budu spriječeni doći na Sabor dužni čim prije obavijestiti kancelariju Ordinarijata u pisanom obliku.

OGLAS

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM