viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 20.02.24 @ 14:39

U subotu 17. veljače upriličen je cjelodnevni tečaj priprave za sakramentalni brak u župi Sv. Juraja mučenika u Vitezu.

Tečaj je organizirao Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije u suradnji sa župnikom župe Vitez fra Velimirom Bavrkom i dekanom Travničkog dekanata preč. Josipom Lebom.Sudjelovalo je 50 zaručnika iz Travničkog i drugih dekanata a nazočila su i dvojica đakona Vrhbosanske nadbiskupije.

Oglas

Susret je započeo molitvom i pozdravom dr. sc. vlč. Ante Vrhovca, povjerenika za pastoral braka i obitelji Vrhbosanske nadbiskupije i ravnatelja Katoličkog školskog Centra Sveti Franjo u Tuzli.

Potom su obrađene četiri tematske cjeline iz teološko-duhovne, psihološko-pedagoške, medicinske te pravno-moralne perspektive. Predavači su, uz vlč. Vrhovca bili: prof. pedagogije Emanuela Buzukdr. med. Ivona Katava i crkveni pravnik dr. sc. vlč. Ilija Marković. Moderator i tehnička podrška na tečaju bio je Mario Jurišić, mag. theol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je provedena anonimna anketa u kojoj su zaručnici mogli ocijeniti korisnost tečaja i obrađenih tema te predložiti druge teme koje bi se obrađivale na daljnjim seminarima za bračne parove.

Spomenimo još i da tečaj priprave za sakramentalni brak u Kreševskom dekanatu, planiran za 24. veljače, neće biti održan u župi Sv. Ilije u Kiseljaku, nego rečenoga nadnevka u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kreševu.

Oglasi
LM