viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 17.03.24 @ 08:36

Danas je peta nedjelja korizme, ujedno i mlada nedjelja. Mise su po redovitom rasporedu, priopćeno je putem župnih obavijesti iz župe Svetoga Juraja u Vitezu.

Također, po odluci našeg Provincijalata, prikupljamo darove za naša hodočasnička mjesta Podmilačje i Olovo. U utorak je Sv. Josip. Misu na groblju u Donjoj Večerskoj slavit ćemo u 11 sati. Sv. Josip je i patron samostana sestara Služavki Malog Isusa na Stanici. Mise trodncvnice u 17 sati su već počele, a središnje misno slavlje u utorak bit ćcu 11 sati. Sv. Josip je i patron u župi Rankovići, gdje je središnje misno slavlje također u 11 sati.

OGLAS

U utorak je prvi utorak sv. Anti. Misu i pobožnost u kapeli sv. Ante ispod Kalvarije slavit ćemo u 17 sati. U srijedu je redovita korizmena tribina u župnoj dvorani nakon večernje mise.

OGLAS

S obzirom da na posljednju subotu u mjesecu pada Velika subota, jutarnju misu za poginule u mjesecu ožujku slavit ćemo ove subote, 23. ožujka. Također ćemo se pod večernjom misom moliti za djecu s teškoćama.

OGLAS

U sljedeću nedjelju je Cvjetnica, dan Isusova svećana ulaska u Jeruzalem. Pučka misa će početi procesijom u 10:30, a pod misom će biti i pjevanje Isusove muke. Ostale su mise po redovitom rasporedu. Na svim misama će biti blagoslov jelica i cvijeća.

U petak je Cvjetni petak – dan kada župljani i vjernici iz čitave lašvanske regijekrižnim putem hodočaste na Kalvariju i tako se pridružuju lsusovoj muci. U župnoj crkvi nećemo slaviti jutarnju misu u 8 sati, a pobožnost Puta križa ćemo imati samo na Kalvariji. Put križa će krenuti od kapelice sv. Ante u 9 sati, a na Kalvariji ćemo slaviti dvije mise: rana u 9 sati i svečana pučka misa u 11 sati. Ispovijedanje na Kalvariji počinje u 8:30 sati.

Oglasi
LM