viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 24.03.24 @ 09:23

Danas je Cvjetnica – nedjelja muke Gospodnje. Pučka misa počinje procesijom u 10:30. Ostale mise su po redovitom rasporedu, javljeno je iz župnoga ureda.

Pred nama je Veliki tjedan. Na poseban se način spominjemo Isusove muke, smrti i uskrsnuća. Cijeloga tjedna, prije misa i obreda, bit će mogućnost ispovijedi za one koji nisu bili u mogućnosti ispovjediti se u redovnim terminima. Svetkovina Naviještenja Gospodinova ili Blagovijesti, koja se inače slavi sutra, zbog Velikog tjedna će se ove godine slaviti u ponedjeljak nakon Malog Uskrsa, 8. travnja.

OGLAS

U utorak je drugi utorak sv. Anti. Misa i pobožnost u kapeli sv. Ante ispod Kalvarije bit će u 17 sati. U Vazmenom trodnevlju – na Veliki četvrtak, petak i subotu – Crkva neslavi uobičajenu liturgiju. Stoga nećemo slaviti redovite jutarnje i večernje mise u župnoj crkvi. Pobožnosti u vazmenom trodnevlju bit će po sljedećem rasporedu:

OGLAS
  • Veliki četvrtak: Misa Večere Gospodnje u 18 sati. Svečanom misom obilježavamo Posljednju večeru i ustanovu dva sakramenta:euharistije i svetog reda.
  • Veliki petak: Klanjanje Presvetom u 22:30. Put križa na Kalvariji u 15 sati. Obredi Velikoga petka u 18 sati. Na Veliki petak neslavimo svetu misu, nego se obredno spominjemo muke i smri Isusove. Nakon obreda pjevat će se Gospin plač, a crkva će ostati otvorena cijele noći za molitvu.
  • Velika subota: Blagoslov jela u jutarnjim satima: za župnu crkvu u 8 sati; Dubravicu, Kruščicu i Mošunj u 9 sati, Topalu u 9:30. Na svim filijalama prikupljat ćemo jaja za sjemenište. Misa Vazmenog bdijenja u 20 sati. Preporučuje se da vjernici ponesu svijeće i sudjeluju u službi svjetla- spomenu na Isusovo uskrsnuće. Misom Vazmenog bdijenja počinje slavlje Uskrsa.

U nedjelju je Uskrs, nedjelja Uskrsnuća Gospodinova. Nema večernje mise u župnoj crkvi. Ostale mise su po redovitom rasporedu.

OGLAS

U noći sa Velike subote na Uskrs se pomjera sat sa zimskog na ljetno računanje vremena. U dva sata ujutro pomjerit ćemo satove jedan sat unaprijed. Pripazite da ne zakasnite na uskrsnu misu.

Oglasi
LM