spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
21.6 ° C
21.6 °
21.6 °
26 %
0.6kmh
60 %
Pet
25 °
Sub
27 °
Ned
30 °
Pon
21 °
Uto
19 °

Savjeti za nedjeljni kolač: Torta od malina

spot_img

Torta s malinama izuzetna je u svakom pogledu, od neobičnih spirala u podlozi pa do raskošne kreme jednostavno ukrašene svježim malinama. Za ovu tortu se stvarno vrijedi potruditi.

Odvojite žumanjke od bjelanjaka, električnom miješalicom izmiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka. Pjenasto izmiješajte žumanjke, šećer i sol. Dodajte omekšali maslac.
Na kraju naizmjenično umiješajte snijeg od bjelanjaka i brašno koje ste pomiješali s Gussnelom i praškom za pecivo.
Pleh (vel. 28×38 cm) obložite pek papirom i na to izlijte pripremljenu biskvitnu smjesu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta. Pečeni biskvit izvadite na vlažni ubrus, uklonite papir, zarolajte i ohladite.
Zatim biskvit narežite na trake široke oko 2 cm i premažite ih marmeladom. Na dno okruglog kalupa za torte (promjera 22 cm) od sredine prema van kružno slažite trake tako da dobijete oblik velike spirale.
Želatinu stavite u hladnu vodu da nabubri, a zatim je otopite u vodenoj kupelji. Čvrsto istucite slatko vrhnje, dodajte šećer, jogurt, džem od malina i na kraju otopljenu želatinu.
Smjesu izlijte u kalup na pripremljenu podlogu od biskvita i ostavite ju hladiti oko dva sata.
Po površini torte rasporedite svježe maline i prelijte ih preljevom za torte.

Sastojci

Za biskvit
jaja
50 g šećera
60 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
½ vrećice Praška za pecivo Dolcela
20 g Gussnela Dolcela
20 g maslaca
malo soli

Za kremu
500 ml slatkog vrhnja
250 ml jogurta
2-3 žlice Džema malina Podravka
2 žlice šećera u prahu
15 g želatine

Za ukrašavanje
300 g svježih malina
Preljev za torte Dolcela

Recept je preuzet s www.coolinarika.com

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.