viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 23.02.24 @ 20:43

Za vikend (24.-25. veljače) u Hercegovini i jugozapadu Bosne obilne padaline uz lokalno grmljavinsko nevrijeme. U ostatku naše zemlje manje padalina i samo povremeno, objavili su meteorolozi sa stranice BHMeteo.

,,Ojužilo je, povremeno pojačan jugo puše u većini krajeva. Njegov vrhunac očekuje se večeras i u noći na subotu. Za vikend smirivanje vjetra kao nagovještaj padalina, koja se već lokalno javljaju.

OGLAS

Najvise kiše, kako to obično i biva sa južinom očekuje Hercegovinu i jugozapad Bosne. Najprije planinske oblasti sjeverno od Mostara gdje bi se u naredna dva dana moglo skupiti i preko 100 l/m2″, naveli su.

OGLAS

Kako kažu, u ostatku zemlje će biti znatno manje količine padalina, najmanje na sjeveroistoku zemlje gdje bi kiša samo pokupila prašinu.

OGLAS

,,U većini krajeva će padati kiša, dok visoke planine očekuje povremeno snijeg. Najviše snijega očekuje se na visokim planinama sjeverne Hercegovine, poput Čvrsnice i Prenja. Na vrhovima preko 2000m lokalno će pasti i preko pola metra snijega.

Prvi val padalina očekuje nas od večeras do subote sredine dana, a drugi od nedjelje ujutru. Tako da će veći dio vikenda proći u znaku nestabilnog i pretežno oblačnog vremena”, objavili su.

Oglasi
LM