viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.04.24 @ 16:01
OGLAS

Protekle noći i u nedjelju, 21. travnja, snijeg je ponovno zabijelio planine većeg dijela zemlje.

Meteorolozi sa stranice BHMeteo najavili su snijeg tokom noći sa subote na nedjelju u dijelovima Bosne i Hercegovine. ,,Došlo je do porasta oblačnosti širom zemlje uz lokalno slabiju kišu. Do kraja dana, a glavninom večeras i u noći na nedjelju (21. travanj) padalina će biti u većem dijelu zemlje. U nizinama kiša, na planinama snijeg”, objavili su iz BHMeteo.

OGLAS

Kako su najavili, jutros je na Vučijoj planini između Teslića i Travnika zabijelio snijeg. ,,Snijeg na planini uobičajan je i u svibnju. Samo što ove godine imamo rano buđenje vegetacije zbog jako tople zime, pa će ovaj hladni period i snijeg ostaviti negativne posljedice. U ‘normalnim’ okolnostima ne bi bilo skoro nikakvih šteta”, priopćili su iz BHMeteo.

OGLAS

Danas je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama će većinom padati slaba kiša, lokalno i pljusak. U višim područjima će padati i slab snijeg. Prestanak padalina u večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -5; Sokolac 3; Srebrenica i Tuzla 5; Banja Luka, Gradačac i Trebinje 6; Bijeljina, Doboj i Prijedor 7; Široki Brijeg 10; Mostar 12°C.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM