spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

BiH zahvatila hladna fronta, kada nas očekuje toplije vrijeme?

- Oglasi -

Hladna fronta sa sjevera i hladniji zrak koji je prati, sljedećih dana, u najvećoj mjeri uvjetovati vremenske prilike u Bosni i Hercegovini.

- Oglasi -

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH navode da će znatnu promjenu vremena uvjetovati anticiklona sa centrom iznad sjevera Europe te ciklona na jugu sa centrom iznad Egejskog mora.

Zbog velike razlike u pritisku zraka, anticiklone na sjeveru i ciklone na jugu, očekuje se pojačan do olujni vjetar, sjeverac u Bosni i bura u Hercegovini.

- Oglasi -

Sljedećih 15 dana u Bosni se očekuje pretežno oblačno, vjetrovito, i nestabilno vrijeme uz slabe i povremene padaline. Većinom se prognozira kiša.

U Hercegovini se prognozira stabilnije vrijeme bez padalina.

Od 13. travnja, u Bosni i Hercegovini, izgledna je stabilizacija i toplije vrijeme.

Uslijed prodora hladne zračne mase sa sjevera europskog kontinenta, od 3. do 12. travnja, vrijednosti temperatura zraka očekuju se ispod prosjeka. Tijekom jutra, na planinama i visoravnima jugozapadne, središnje i istočne Bosne, prognozirane temperature zraka kreta će se od minus šest do minus dva stupnja Celzijusova, na sjeveru i zapadu Bosne od minus dva do tri stupnja, dok će u Hercegovini biti od nula do pet stupnjeva. Maksimalne dnevne temperature zraka, u istom razdoblju, u Bosni se očekuju od tri do osam, na jugu do 12.

Toplije vrijeme prognozira se od 13. travnja. Minimalne temperature zraka kretat će se od četiri do devet u Bosni, na jugu zemlje do 12, a najviše dnevne u Bosni između 13 i 18 stupnjeva, na jugu zemlje od 15 do 20.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.