viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 20.09.23 @ 08:26

U jutarnjim satima ponegdje na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove ima magle, pa je vidljivost mjestimično smanjena. U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se peometuje bez vanrednih ograničenja, uz povoljne uvjete za vožnju. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i i da obavezno drže odstojanje između vozila, navode iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu prometuje uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci (u oba smjera). U tijeku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 7:00 do 16:30 sati prometuje usporeno, jednom trakom. Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Ripač-Dubovsko, Doboj-Rudanka-Johovac, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h. Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Oglasi
LM