viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 06.02.24 @ 06:53

Magla jutros smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama autoputa A-1 Zenica-Tarčin, kao i na putevima: Konjic-Jablanica, Lanište-Ključ, Donja Orahovica-Simin Han-Kalesija, Drače-Hutovo-Ravno i Čapljina-Stolac, te na širem području Tomislavgrada i Glamoča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolnik je suh i mjestimično vlažan, dok su u jutarnjim satima mogući nailasci na poledicu na zasjenjenim dionicama u višim planinskim predjelima. Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Ribnica-Banovići, Tuzla-Kladanj-Olovo, Turbe-Karanovac i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu. U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u prometovanju. Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oglasi
LM