OGLAS
Vrijeme objave: 31.05.23 @ 06:54
OGLAS

U većem dijelu naše zemlje padaline su prestale ili oslabile, ali zbog nestabilne vremenske situacije i daje savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putovima. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na povećanu opasnost od klizišta. Na pojedinim lokalnim prometnicama i dalje je obustavljen promet, priopćeno je iz BIHAMK-a.

OGLAS

Danas i sutra (31.05.-01.06.) u terminu od 09 do 14 sati zbog radova na redovnom održavanju tunela Karaula (M-18 Olovo-Kladanj) vozila će prometovati usporeno, jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, za promet je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila prometuju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

OGLAS

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se i na magistralnim putovima: Srbljani-Bosanska Krupa, Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko i Bijeljina-Rača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

OGLAS

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

OGLAS

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), promet se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže prometuje preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM