viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 31.10.23 @ 07:14

Na putevima u Bosni i Hercegovini prometuje se po suhom i mjestimično vlažnom kolniku, a upozoravamo na učestale odrone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skrećemo pažnju i na povremeno jak vjetar. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Vozače podsjećamo, od 01.11. na snagu stupa zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini, upozoravaju iz BIHAMK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dionici magistralnog puta Konjic-Jablanica izvode se radovi u mjestu Lendava, zbog čega je svakog dana, od 07:30 do 16 sati, promet reguliran semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

U toku su radovi radovi u Sižju (M-4 Lukavac-Gračanica) tako da se od 08 do 16 sati prometuje uz reguliranje prometa semaforima. Na dionici M-4 Tuzla-Kalesija, radovi su u mjestu Miljanovci, pa se svakog dana (osim nedjelje) od 08 do 17 sati prometuje usporeno, jednom trakom. Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacijski radovi, pa se na tim dionicama prometuje usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obustava prometa

Zbog neophodnih radova, obustavljen je promet na mostu na Ilidži (M-5 Stup-Blažuj), pa se promet preusmjerava kroz naselje Lužani. Zbog bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača do 02.11. od 10 do 18 sati obustavlja se promet na regionalnom putu Banja Luka-Čađavica, dionici Han Kola-Stričići. Za vrijeme obustave prometuje se alternativnim pravcem (Han kola-Ledenice-Stričići).

Oglasi
LM