viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.08.23 @ 08:18
OGLAS

U većem dijelu Bosne i Hercegovine prometuje se po pretežno suhom kolniku, dok na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost. Sezona je godišnjih odmora, tako da i danas očekujemo pojačan promet vozila na putovima u našoj zemlji, kao i na graničnim prijelazima. 

Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja kada iza sebe primjete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja, poručuju jutros iz BIHAMK-a.

OGLAS

Brojne su dionice sa aktualnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

OGLAS

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

OGLAS

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na magistralnim putovima: Bihać-Kamenica, Vitez-Travnik (Nova Bila) i Kiseljak-Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova) i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM