spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
21 ° C
21 °
21 °
79 %
1.3kmh
59 %
Sub
29 °
Ned
30 °
Pon
34 °
Uto
35 °
Sri
33 °
spot_img

BIHAMK: Pojačan promet vozila na graničnom prijelazu na izlazu iz BiH

- Oglasi -
- Oglasi -

Na putevima u Bosni i Hercegovini prometuje se po suhom i mjestimično vlažnom kolniku, a upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

Na dionici Vrbaška-Draksenić (put prema GP Gradina) zbog sanacijskih radova, promet je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

- Oglasi -

Na magistralnom putu Jajce- Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

- Oglasi -

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno, jednom trakom.

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila i duga je kolona na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Povodom praznika, večeras do 24 sata zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

- Oglasi -
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE