spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

BIHAMK poručuje: Na pojedinim dionicama vidljivost smanjena zbog magle

- Oglasi -

Frekvencija vozila umjerenog je intenziteta, izuzev dionica u gradskim središtima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Izdvajaju dionice uz rijeke Bosnu, Vrbas i Spreču, kao i na putevima Ključ-Bosanski Petrovac- Bihać, Visoko-Zenica-Maglaj, Prozor-Jablanica-Konjic i Bugojno-Rostovo-Novi Travnik. Vozačima skreću pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i mole za opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu.

U tijeku su sanacijski radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva prometuju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova prometuje se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Jajce-Crna Rijeka i Doboj-Maglaj.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.