spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

BIHAMK: U poslijepodnevnim satima očekuje se pojačan intenzitet prometa

- Oglasi -

Početak posljednjeg radnog dana u ovome tjednu karakteriziraju povoljne vremenske prilike i umjerena frekvencija vozila. Nešto kasnije, kako dan bude odmicao, intezitet prometa će se pojačavati, posebno na prilazima većim gradskim centrima.

- Oglasi -

Mnogi će vikend pred nama iskoristiti za odlazak na more, pa u poslijepodnevnim satima očekujemo pojačan intenzitet prometa na putnim pravcima na jugu zemlje i većini graničnih prijelaza, priopćili su iz BIHAMK-a.

Vozače molimo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da poštuju prometne propise. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosne pojaseve, upozoravaju iz BIHAMK-a.

- Oglasi -

U tijeku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07:00 do 16:30 sati prometuje usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, Doboj-Rudanka-Johovac, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova). Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h. Do 10.09. u kanjonu Tijesno na putnom pravcu Karanovac-Crna Rijeka održava se sportska manifestacija, zbog čega u vremenu od 11:00 do 11:45 sati dolazi do obustave prometa. Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE