viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 08.09.23 @ 08:21
OGLAS

Početak posljednjeg radnog dana u ovome tjednu karakteriziraju povoljne vremenske prilike i umjerena frekvencija vozila. Nešto kasnije, kako dan bude odmicao, intezitet prometa će se pojačavati, posebno na prilazima većim gradskim centrima.

Mnogi će vikend pred nama iskoristiti za odlazak na more, pa u poslijepodnevnim satima očekujemo pojačan intenzitet prometa na putnim pravcima na jugu zemlje i većini graničnih prijelaza, priopćili su iz BIHAMK-a.

OGLAS

Vozače molimo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da poštuju prometne propise. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosne pojaseve, upozoravaju iz BIHAMK-a.

OGLAS

U tijeku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07:00 do 16:30 sati prometuje usporeno, jednom trakom.

OGLAS

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, Doboj-Rudanka-Johovac, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova). Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h. Do 10.09. u kanjonu Tijesno na putnom pravcu Karanovac-Crna Rijeka održava se sportska manifestacija, zbog čega u vremenu od 11:00 do 11:45 sati dolazi do obustave prometa. Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM