spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.1 ° C
4.1 °
4.1 °
99 %
1.3kmh
100 %
Čet
4 °
Pet
7 °
Sub
9 °
Ned
8 °
Pon
10 °

BIHAMK upozorava vozače: Mogući su sitni odroni, prilagodite vožnju uvjetima na putu

- Oglasi -
- Oglasi -

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padalina prometuje se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolniku, a na pojedinim dionicama uz rijeke i jezera, te ponegdje u višim predjelima, vidljivost je smanjena zbog magle. Upozoravaju i na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju.

Na magistralnom putu Tarčin-Bradina zbog sanacijskih radova obustavljen je promet i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice autoceste Tarčin-Ivan u oba smjera, bez naplate cestarine od Vlakova do Bradine. Mole vozače da budu oprezni, posebno prilikom prolaska kroz naplatne kućice.

- Oglasi -

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), zbog izvođenja neophodnih radova danas se obustavlja promet od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

- Oglasi -

Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedjelje) od 08 do 17 sati obustavlja se promet na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave promet se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Povremene polusatne obustave prometa zbog deminiranja terena aktualne su od 08:30 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

U tijeku su radovi na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, zbog čega je promet obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijeom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktualnih radova izdvajaju i autoput A-1 Zenica sjever-Zenica jug (u oba smjera, vijadukt Klopačke stijene), kao i magistralne puteve: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Simin Han-Čaklovići i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.