viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 22.03.24 @ 07:32
OGLAS

Uvjeti za vožnju su povoljni u većem dijelu zemlje, prometuje se po pretežno suhom ili vlažnom kolniku, uz uglavnom dobru vidljivost.

Ipak, vozače molimo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosni pojas.

OGLAS

U tijeku su radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog čega je promet na ovoj dionici obustavljen. Predviđeno je da radovi traju do kraja ovog mjeseca, a za to vrijeme putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo-Grebak-Ustikolina-Foča.

OGLAS

Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo- Rogatica- Ustiprača- Goražde-Foča. Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase prometuju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona promet obustavljen.

OGLAS

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu. U tijeku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je promet obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica). U tijeku su radovi na dionici magistralnog puta M-17 Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), zbog čega vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom.

Sanacijski radovi izvode se i na magistralnim putovima: Žepče-Zenica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, Rača-Bijeljina, na sjevernom ulazu u Mostar, kao i na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno, jednom trakom. Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM