viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 13.05.23 @ 08:37
OGLAS

Na prometnicama u Bosni i Hercegovini prometuje se po mjestimično vlažnom kolniku, a skrećemo pažnju i na učestale odrone, poručuju iz BIHAMK-a. Jutarnja magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Savu, Spreču i Bosnu. Vozače savjetujemo da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, za promet je zatvorena desna cijev tunela 1. ožujak u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila prometuju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev. Kako smo obavješteni od izvođača radova, do ponedjeljka 15.05. otvorene su obje trake u Donjoj Jablanici, na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar, kažu iz BIHAMK-a. U ponedjeljak će se ponovno zatvoriti jedna traka i promet će biti reguliran semaforima. Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se na magistralnim putevima Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići) i Bihać-Kamenica. Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

OGLAS

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju. Zbog održavanja 3. Jablaničkog polumaratona danas od 10 do 10:40 sati usporeno će se prometovati na magistralnom putu M-16.2 Mirke-Jablanica. Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM