viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 24.09.23 @ 06:58

U našoj zemlji danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno i osjetno svježije vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Poslijepodne postupni prestanak padalina na jugu i djelomično razvedravanje. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 24 stupnjeva. 

U utorak postupno razvedravanje

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje kiša ili lokalno jači pljuskovi. Tokom poslijepodneva padaline slabe i prestaju. Na jugoistoku Hercegovine poslijepodne je moguć lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 12 do 18, na jugu od 21 do 27 stupnjeva.

U utorak u Bosni i na sjeveru Hercegovine pretežno oblačno vrijeme, uz postupno smanjenje naoblake poslije podne. Na jugu Hercegovine sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 28 stupnjeva.

Oglasi