viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 10.03.24 @ 07:04

Prema prognoznim modelima vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini, nedjelja nam donosi još jedan vjetrovit dan uz pojačan jugo širom zemlje.

Jugo će početi od jutarnjih sati nedjelje, a dostići će svoj vrhunac u poslijepodnevnim i večernjim satima nedjelje. Uz vrhunac vjetra širom zemlje jaki udari vjetra, u zapadnim, jugozapadnim, centralnim, istočnim dijelovima Bosne te u većem dijelu Hercegovine povremeno olujni udari jačine do 60 km/h, najavljuju meteorolozi BHMeteo.ba.

Oglas

Najjači vjetar se očekuje u brdsko-planinskim krajevima, prvenstveno na planinama zapadne Bosne uz lokalno orkanske udare vjetra jačine 80-90 km/h. Što se tiče vremena u nedjelju, očekuje se uglavnom umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Najviše oblačnosti tokom dana u Hercegovini i na jugozapadu Bosne uz lokalno slabiju kišu. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne više sunčanog vremena gdje će biti i najtoplije uz temperature lokalno do 22 stupnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju navečer i u noći na ponedjeljak prodorom hladne fronte, na zapadu, jugozapadu Bosne i u Hercegovini će biti jače kiše i pljuskova lokalno praćenih grmljavinom. Prolazno jača kiša će se od jutarnjih sati ponedjeljka postepeno sa zapada širiti i na ostatak zemlje – uz kišu lokalno moguća grmljavina. Dolaskom oborina vjetar će oslabiti.

Oglasi
LM