viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 20.11.23 @ 07:05

Ponedjeljak i prvi radni dan ovog tjedna proći će, uz jutarnji mraz, kao uglavnom oblačan do umjereno topao dan za ovo doba godine. No, već od noći sa ponedjeljka na utorak stiže nova promjena vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, danas će u većem dijelu zemlje biti umjereno do oblačno i ugodno toplo za ovo doba godine. Ujutro još lokalno uz mraz, ali generalno većinom toplije jutro nego u nedjelju. Tokom dana temperature između 12 i 17 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U večernjim satima ponedjeljka stižu padaline, koje će se intenzivirati od noći na utorak i tokom utorka kada će ih biti u čitavoj zemlji. Očekuju nas kiša i pljuskovi lokalno praćeni grmljavinom. U poslijepodnevnim satima utorka dolaskom hladnijeg zraka i padom temperature kiša će na planinama prelaziti u susnježicu i snijeg.

Noć sa utorka na srijedu donosi dalje zahlađenje sa kojim će se postupno spuštati snježna granica. Kako javljaju meteorolozi sa Facebook stranice BHMeteo.ba, u srijedu susnježice i snijega može biti lokalno i u nižim krajevima sjeverozapadne i središnje Bosne. U svakom slučaju, obilnije padaline se mogu očekivati u većem dijelu zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu na zapadu Bosne i u Hercegovini na udare jaka do olujna bura, u ostatku zemlje povremeno umjeren sjeverac.

U večernjim satima srijede i u noći na četvrtak postupno slabljenje i prestanak padalina. U četvrtak bez padalina, ali meteorolozi prognoziraju da će se zadržati uglavnom oblačno i hladno vrijeme nad većim dijelom zemlje, dok će nešto sunčanije u Hercegovini.

Predstojeće zahlađenje će se najmanje osjetiti na jugu i zapadu Hercegovine, gdje bi se zadržalo relativno toplo vrijeme uz dnevne temperature između 13 i 16 stupnjeva.

U ostatku zemlje najhladnije u srijedu i četvrtak uz dnevne temperature između dva i sedam stupnjeva Celzijusa.

Oglasi
LM