viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 23.10.23 @ 16:58

Meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) Dženan Zulum podijelio je prognozu sa vremenskim izgledima za period od 24. listopada do šestog studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudeći prema prognozi federalnog hidrometeorologa, do kraja mjeseca uživat ćemo u iznadprosječnim temperaturama, nesvakidašnjim za ovo doba godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, zimsku garderobu odložit ćemo bar još neko vrijeme.

,,U utorak, 24. listopada u Bosni i Hercegovini pretežito oblačno, ali stabilno vrijeme. Od srijede pa do kraja mjeseca na čitavom prostoru naše zemlje izgledna je kiša, koja bi naročito na jugu zemlje mogla biti vrlo izražena. Manje količine padalina prognoziraju se u centralnim i sjeveroistočnim područjima, gdje bi na primjer u četvrtak mogle i potpuno izostati. Umjereno jugo će uvjetovati nešto više temperature u odnosu na prosjek za ovo doba godine”, priopćio je Zulum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minimalne temperature zraka varirat će od 12 do 18. Najveće dnevne vrijednosti temperatura bit će u rasponu od 16 do 22. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje i do 24 stupnja Celzija.

Kako se dalje navodi u srednjoročnoj prognozi, stabilizacija vremenskih prilika i pad temperature zraka prognozira se početkom studenog. Pojava slabog mraza (drugog i trećeg studenog) je moguća.

Stabilno vrijeme, prema sadašnjim pokazateljima, neće se dugo zadržati jer se već od petog studenog očekuju nove padaline.

Jutarnje temperature kretat će se između 2 do 7, na jugu zemlje do 10. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 8°C do 14 u Hercegovini do 16 stupnjeva Celzija.

Oglasi
LM