viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 13.03.24 @ 19:25

Danas nastavak tmurnog vremena širom većeg dijela zemlje, uz lokalno slabiju kišu i snijeg na planinama, četvrtak i petak donose stabilizaciju vremena u cijeloj zemlji uz više sunčanog vremena i postupno zatopljenje. U subotu se očekuju nove padaline.

– Na sjeveru, sjeveroistoku, središnjoj i istočnoj Bosni očekuje se tmurno vrijeme uz povremeno slabu kišu, dok će na planinama iznad 1200 metara nadmorske visine padati susnježica i snijeg. Količina padalina će većinom biti od 1 do 10 litara po kvadratnom metru, s nešto većim količinama u dijelovima središnje Bosne do oko 20 litara po kvadratnom metru. U planinskim područjima se očekuje nekoliko novih centimetara snijega, pišu iz BHMETEO.ba.

OGLAS

U četvrtak očekuje se stabilizacija vremena i prestanak padalina u cijeloj zemlji, uz izmjenu sunčanih i oblačnih intervala. Sjeverac će oslabiti, što će rezultirati blagim porastom temperatura, prvenstveno dnevnih. Dnevne temperature će većinom biti od 12 do 16°C, na jugu zemlje do 19°C. U jutarnjim i večernjim satima po kotlinama i duž riječnih tokova može biti magle.

OGLAS

Noć na petak će biti pretežno vedra, a do jutarnjih sati petka lokalno će biti slab do prizeman mraz, ponajviše na istoku zemlje. Tokom dana će brzo zagrijati uz pretežno sunčano vrijeme, s dnevnim temperaturama do 21°C. Prema kraju dana očekuje se postupno naoblačenje sa zapada. U subotu se očekuju lokalne kiše i pljuskovi širom zemlje.

OGLAS
Oglasi
LM