viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 23.12.23 @ 09:07
OGLAS

Jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini prometuje po suhom ili vlažnom kolniku, dok je u višim planinskim predjelima, zbog nižih temperatura, moguća poledica u zasjenjenim stranama. Frekvencija vozila je umjerenog inteziteta, ali tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju prometa, priopćeno je iz BIHAMK-a.

OGLAS

Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na putovima na širem području: Viteza, Banovića, Kalesije, Kladnja, Prijedora, Foče, na putnom pravcu Konjic-Jablanica, kao i dolinom rijeke Bosne.

Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obvezno drže odstojanje između vozila. Na vrijeme se informirajte o trenutnom stanju na putovima i graničnim prijelazima, kako bi izbjegli dodatna zadržavanja u kolonama.

OGLAS

Skreće se pažnja na učestale odrone kamenja na kolnik, a izdvajamo putove: Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Novi Travnik-Bugojno.

OGLAS

Zbog aktualnih radova izdvajamo magistralne putove: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

OGLAS

Na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Orašje i Brčko duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM